Derfor bør du have tidsregistrering

Jeg vil gerne foregribe begivenhedernes gang. Dette blogindlæg er rigtig nok en anbefaling af mobil tidsregistrering. Det er også et vink med en vognstang om, hvorfor flere virksomheder bør registrere deres timer. Men frem for alt er det en hyldest af alle, der værdsætter tid og tidsregistrering lige så meget, som vi gør i Intempus.

Tid er desværre blevet en mangelvare i vores samfund. Det gælder både på arbejdspladsen, i privatlivet, ja selv, når man er på ferie. Følelsen af, at døgnets 24 timer er for få, rammer mange mennesker dagligt. Samtidig stiger kravene til dagens virksomheder, der både skal dokumentere deres arbejde, effektivisere deres arbejdsgange og øge medarbejdernes produktivitet.

“Time is what we want most, but what we use worst.”
William Penn (1693)

Hvordan gør tidsregistrering en forskel?

TidsregistreringDet er ganske simpelt. Hvis tid er en fast størrelse, f.eks. en 37 timers arbejdsuge, bliver det altafgørende at udnytte det fulde potentiale i den tid, som man har. Ved at registrere og indsamle tidsforbruget. Ved at evaluere på forbruget. Og ved at omprioritere forbruget, hvis nødvendigt.

Når tiden bliver registreret, hober spørgsmålene sig hurtigt op:

  1. Prioriterer jeg kundearbejdet højt nok?
  2. Kunne jeg minimere vores spildtimer?
  3. Er vores administration effektiv nok?

Tid er nemlig viden. Værdifuld, magtfuld viden, sprængfyldt med økonomisk forbedringspotentiale og muligheder for at skabe mere tid til virksomhedsejeren, projektlederen eller bogholderen i virksomheden.

I Intempus vil vi ikke gøre os til dommer over, hvordan virksomheder bør prioritere deres tid. Derimod kan vi sørge for, at de får et klart overblik over, hvordan de vælger at udnytte deres tid – her og nu. Et overblik, der kan gøre virksomheden mere omkostningsbevidst, mere fokuseret og mere effektiv.

Hvor starter jeg henne?

Udgangspunktet for enhver forandring er erkendelse. Erkendelse af, at timeregistrering kan gøre en forskel i din virksomhed. Næste skridt er at gøre sig klart, hvad timeregistrering helt konkret kan og skal forandre i virksomheden:

  1. Skal timeregistrering gøres nemmere for medarbejderne på farten?
  2. Er mobil timeregistrering en del af en større digitaliseringsproces i din virksomhed?
  3. Er målet at spare tid og penge i administrationen?
  4. Ønsker du at skabe en gennemsigtig forretningsmodel, hvor kunden altid får dokumentation for den tid, som I fakturerer?
  5. Eller vil du have et bedre overblik over, hvordan din virksomhed prioriterer intern tid i forhold til kundearbejdet?

Det er centralt at få afklaret, hvad målet med mobil tidsregistrering skal være. Når først målsætningen er på plads, bliver det nemmere at få fuld valuta for timeregistrerings-pengene. Og valuta er der masser af.

De bedste hilsner,
Peter Haahr fra Intempus-holdet