Paw bekæmpede forårets første frost

månedens indberetning_paw bekæmpede årets første frost
Det kom som en overraskelse for Paw Hansen, da han natten til den 2. marts pludselig skulle ud og salte. Opgaven blev registreret i Intempus, som, han mener, giver medarbejderne mere tryghed, når lønsedlen skal tjekkes.  

Man skulle tro, at frosten er på retræte, når kalenderen har ramt 2. marts, men det er ikke tilfældet. I hvert fald ikke i Vesthimmerland Kommune, hvor Paw Hansen fra LL transport og Entreprenør 2. marts var ude at salte vejene mellem klokken 2.00 og 6.00.

Den ellers erfarne mand, der har saltet veje i over seks år, plejer at kunne stole på sin mavefornemmelse, men frosten den 2. marts kom som en overraskelse.

– Vi havde ikke set det komme. Vi havde forventet, at der ville komme frost ugen efter, men ikke den uge, for vejr og vind var ikke til det, siger Paw Hansen.

Men frosten kom. Paw Hansen kørte af sted med saltvognen og fik overstået de 50 til 60 kilometers veje, før de fleste havde slået øjnene op.

Og da arbejdet var ovre, registrerede han timerne i Intempus. Det har Paw og de øvrige medarbejdere hos LL Transport og Entreprenør gjort i to år. Paw Hansen har da også svært ved at skjule sin begejstring over, at de kaotiske papir- og sms-systemer blev skiftet ud med Intempus:

– Jeg har en meget åben tilgang, så jeg syntes, det var spændende at prøve. Vi fandt ret hurtigt ud af, hvor meget vi kunne bruge Intempus til, og hvor nemt og sikkert det var. Så det kørte bare. Det hele var ret overskueligt, da vi skulle starte op, og det er det stadig, siger han.

Samtidig giver brugen af Intempus Paw Hansen mere tryghed og overblik, når hovedet kan være træt efter en lang nattevagt.

– Det er væsentlig nemmere at gennemskue sine lønsedler, fordi man kan gå tilbage og se, hvornår man arbejdede, og hvad man lavede. Der er ingen fejl i vores lønsedler nu, og det var der af og til før, fordi vi havde papirsystemer og sms-systemer.

– Det giver tryghed, at der ikke er noget, der smutter. Intempus er stort set fejlfrit. Jeg har i hvert fald ikke oplevet fejl i den tid, jeg har brugt Intempus, siger Paw Hansen.

Det handler om at gøre en forskel

I vinterhalvåret arbejder Paw Hansen både som vintervagt og kranfører, og selvom dobbelt-tjansen kan være hård, er der én ting, der gør det værd at bruge nætterne på at salte:

– Det, der driver mig, er, at jeg kommer ud og gør en forskel. Jeg sørger for, at folk kommer sikkert frem, når jeg er ude med sneplov og salt. En sygeplejerske gør en forskel på en skadestue, og jeg gør en forskel, fordi jeg får folk sikkert frem. Det er en fed tanke, når man er færdig efter en lang vagt, siger han.

Men det kræver også sine ofre at sikre Danmarks veje om natten. For selvom mavefornemmelsen og vejrudsigterne kan give et praj, skal Paw Hansen altid indrette sig efter frostens mulige komme.

– Man kan ikke planlægge sine weekender, for man ved ikke, om der kommer frost eller ej. Selvfølgelig kan man afløses, men man skal være påpasselig med at lave planer, for vejret kan jo vende. Det er lidt en livsstil.

– Mine børn ved godt, hvornår der er vejrudsigt i fjernsynet. Og hvis jeg glemmer det, skal de nok sørge for sætte det på, siger Paw Hansen grinende.

Paw Hansen fortsætter med at bruge Intempus på sine natlige vinterture, for det letter både hans og administrationens arbejde. Og selvom jobbet til tider kan være hårdt, viger han ikke tilbage i kampen mod frosten.

– Jeg har ingen planer om at stoppe med at salte, så længe der er brug for, at vejene bliver saltet, siger han.