En Intempus-aften uden X-factor

En aften uden X-factor

Der flyder ikke længere papirsedler rundt i Kristoffer Toft Pedersens førerhus. I stedet er Intempus’ app til timeregistrering blevet en fast følgesvend – også når arbejdet kalder en sen X-factor-løs aften.

Den mest sete danske tv-udsendelse nogensinde var den første genudsendelse af Matador tilbage i 1985. Dengang nåede et af afsnittene op på at blive set af intet mindre end 3.641.000 danskere. En væsentlig detalje er, at DR dengang havde monopol, så i nyere dansk tv-historie holder det sidste afsnit af Krøniken fra 2004 rekorden med 2.717.000 seere – eller omtrent hver anden dansker.

Derop nåede afgørelsen på X-factor-finalen i år ikke helt, da den blev transmitteret direkte fredag den 6. april klokken 21:35, men det er altid et af de tidspunkter, hvor allerflest danskere sidder klistret til tv-skærmen. Helt præcist 1.421.000 så med i år, hvilket svarer til omtrent hver fjerde dansker. Og hvad Søren har det så med Intempus at gøre?

Kristoffer i traktorens førerhus

Om Kristoffer Toft Pedersen (på billedet) så med på sidste afsnit af Krøniken må stå hen i det uvisse, men seerrekorden fra 1985 var han i hvert fald ikke en del af, for det var 10 år før, han blev født. Og direkte adspurgt, om han går op i X-factor, falder svaret prompte:

”Dét gør jeg ikke!”

Det kunne nærværende skribent sådan set også have sagt sig selv. For fredag den 6. april klokken 21:31-22:00 indberettede Kristoffer Toft Petersen i Intempus, at han lavede klargøring for sin arbejdsgiver Vogn Maskinstation i stedet for at se X-factor som en helt masse andre danskere.

”Jeg har højst sandsynligt gjort nogle maskiner klar til noget gyllekørsel om lørdagen. Jeg har nok fyldt maskinen op med diesel, smurt den og sådan lige gøre klar. Måske har der været noget, der skulle repareres eller skiftes. Vi arbejder i alle døgnets timer, hvis vi har travlt. Og det har vi lige for tiden,” fortæller Kristoffer Toft Pedersen.

Intempus er en fast del af arbejdsdagen

Han og de 10 kollegaer hos Vogn Maskinstation registrerer alt deres arbejde i Intempus, uanset om det er kørsel, arbejde hos en kunde eller interne timer som altså f.eks. klargøring af maskiner. I størstedelen af sin arbejdstid kører Kristoffer Toft Pedersen gylle ud på de nordjyske marker omkring den lille landsby Vogn – nej, navnet refererer altså ikke til det, man spænder efter en traktor – mellem Frederikshavn og Hjørring. Han anslår, at han har fat i Intempus alt imellem tre og tyve gange på en dag, så appen er blevet en integreret dels af hans arbejdsdag. Og den løser alle behov hos medarbejderne.

”Har noget arbejde trukket ud, fordi der var besvær med noget, kan det skrives i bemærkningsfeltet, og det er også her, jeg noterer, hvor mange kubikmeter gylle jeg har spredt. Og jeg kan både indberette per kunde og per mark, hvis der er behov for det,” siger Kristoffer Toft Pedersen, mens han netop kører rundt på en mark.

Knivskarpe indberetninger – hver gang

Det er anden sæson, de bruger Intempus hos Vogn Maskinstation. Tidligere brugte de klassiske arbejdssedler, og dem er Kristoffer Toft Pedersen glad for at være sluppet af med.

”På maskinstationen sidder der nogle unge ’knejter’, som ikke er så gode til at skrive, og de syntes ikke altid, det var værd at få skrevet det hele ned. Så fik Martin, der bogfører det hele, en stak papirer med nogle kruseduller og nogle navne på nogle landmænd, som han skulle sende regninger ud til, og han kunne ikke rigtigt se, hvad der stod. Det er nok også rigtigt meget skønnere for ham, at han på computeren kan se lige nøjagtigt, hvad der er foregået, og hvor mange minutter og sekunder det enkelte stykke arbejde har taget,” siger han.

”Man kan nærmest ikke glemme at indberette. Når jeg kommer hjem, tænker jeg altid over, om jeg har fået det hele med, og så kan jeg gå ind i Intempus og se, om der f.eks. er kørsel begge veje, og har jeg glemt det, så får jeg lagt det ind. Og Martin kan igen ikke få sendt regningerne til kunderne, hvis ikke vi har indberettet det hele. Det overblik havde han ikke, dengang det blev gjort på papir, og alt i alt giver det bare mange led i processen, hvor eventuelle huller bliver opdaget.”

Den 6. april var der da heller ingen huller i Kristoffer Toft Pedersens arbejdsdag. Helt fra klokken 7:30 til 22:00 afslører Intempus en sammenhængende arbejdsdag fordelt over syv indberetninger. Sikkerheden for, at der er styr på alle indberetninger, er noget, han hilser velkomment.

”Jeg har aldrig været tilhænger af de papirer. Man skulle altid have en blok papir og en kuglepen med, og så skulle man holde styr på de sedler, for de hobede sig op. Det kunne jo også være et sted mellem tre og tyve lapper papir, man pludselig sad med i hånden, og så kunne man bagefter selv sidde og regne sine timer ud i løbet af dagen. Og der kunne man både ende med at snyde sig selv, men man kunne også regne forkert den anden vej, og det ville hverken en selv eller ens chef bryde sig om. Så det ville da være træls at blive taget i, især hvis man ikke engang havde gjort det bevidst,” slutter Kristoffer Toft Pedersen.